Redan på måndag tar alltså det nya ägarparet över och under februari fortsätter verksamheten som vanligt, men sedan stängs restaurangen för att byggas om och konvertera till konceptet O'Learys.

Redan 1988 öppnades den första O'Learys-restaurangen i Sverige av grundaren Jonas Reinholdsson och sedan dess har konceptet spridit sig. Paret Almqvist kommer att driva O'Learys i Piteå på franchisebasis via sitt eget bolag.

På måndag

– Vi har under en tid letat ett bolag att förvärva alternativt lokaler som kan passa. Det första kriteriet vi hade var att hitta en lokal som är minst 1 000 kvadratmeter eller större. Det andra kriteriet var om vi skulle hitta ett bolag för uppköp som är välskött och med ett bra affärsläge, berättar Hasse Almqvist.

Paret Almqvist fann det de sökte när de kom i kontakt med Challenges ägartrio (Jimmie Wiklund, Tomas Wiksten och Daniel Hägglöf) och under ett par månader har affären diskuterats.

– Nu har vi nått mål och övertagandet sker på måndag, den andra februari.

Stora modellen

O'Learys restauranger finns i olika storlekar och det här blir den största som kallas Grand Classic.

– Restaurangen blir lika stor som den i Luleå, men vi kommer inte att ha bowlingbanor, säger Hasse Almqvist.

Vad innebär Grand Classic?

– Den blir fullstor med komplett mat- och dryckesutbud samt att den innehåller alla de komponenter av sub-koncepts som exempelvis lounge, läktare, gaming zones med mera.

Det blir en rejäl ombyggnad med andra ord?

– Det blir det. Vi byter ut interiör och ytskikt i golv och tak så att det ska passa O'Learys koncept. Investeringen på denna typ av restaurang ligger i normalfallet på mellan 7-15 miljoner.

Premiär i vår

Hasse Almqvist tror att premiären för O'Learys blir någon gång i april-maj. Utöver den personal som finns idag så kommer det att bli nyanställningar.

– Inom någon vecka så börjar rekryteringsprocessen av personal. All personal kommer att vidareutbildas.

Hur blir det med nattklubbsverksamheten?

– Den ska bibehållas och vidareutvecklas. Vi hoppas att vi kan bidra till ett lyft för Piteås nöjesutbud.

Challenge delägare Jimmie Wiklund är glad att affären är genomförd och tror att paret Almqvist kommer att lyckas bra med sina föresatser.

– De har det rätta drivet och för oss som drivit Challenge känns det här rätt. När vi drog i gång Challenge så blev det snabbt populärt och vi tror att vi gjort många Pitebor glada genom åren, säger Jimmie Wiklund.